PRESSE

Familiedrevet polstrerværksted overtages af nyeste skud på stammen. Emil Bak viderefører traditionen med sin første stol ‘BAKS EASYCHAIR’.

Går man op af den travle hovedgade i Skanderborg, vil man i en lille baggård finde et gammelt polstrerværksted. Her er der siden 1927 blevet produceret og polstret møbler. Netop dette værksted har Emil Bak overtaget fra sin farfar, som igen har overtaget det fra sin far. Igennem generationer er der lavet møbler – og værkstedet danner nu rammen om Emil Baks møbelvirksomhed; BAKS.

Første møbel i serien er en armstol. Ud fra den skandinaviske designtradition hvor enkelhed og funktion går hånd i hånd, har målet været at lave en simpel funktionalistisk lænestol. Alt fra armlæn til polstring er bygget fra bunden og produceret på værkstedet i Skanderborg. Håndværksmæssigt bliver stolene bygget med inspiration fra den traditionelle møbelproduktion og polstring.
Stellet samlet uden brug af skruer, men med trædyvler og polstringen er lavet med fjedre. At produktionen foregår på ét værksted i Danmark og alt varetages af én person, sikrer en høj standard af produktet fra start til slut. Alle ordrer laves derfor også på bestilling, hvilket giver kunden mulighed for selv at vælge stof. For at opnå en høj standard har det været vigtigt at finde det bedst muligt tekstil hvad angår kvalitet og og design, hvorfor det naturlige valg er Kvadrat.
Selvom stolen er dansk fra inderst til yderst og udført i gode materialer, ønsker BAKS at holde prisen på et leje, hvor alle kan være med.